tiistai 30. kesäkuuta 2009

Toinen vaaleanpunainen pioni


Tällainen kerrattu vaaleanpunainen pionikin aloitti kukintansa. Kaunis kuten se valkoinenkin kerrattu, joka kukkii sen vieressä, mutta tämä ei tuoksu mitenkään erikoisellle.



Kukkiihan tuo palava rakkauskin:


maanantai 29. kesäkuuta 2009

Ensikertalainen


Tämä pioni ei ole aikaisemmin mielestäni kukkinutkaan.



Sitä ihaillen

sunnuntai 28. kesäkuuta 2009

Punaisia pioneita ja vähän muutakin


Laitanpa nyt kolmen punasävyisen pionin kuvan näytille. Taitavat nuo olla kaikki keskenään erilaisia.








Tämä kukka kuuluu punalehtiruusulle:



Yksinkertainen kukka, mutta kun niitä on paljon, niin näyttää siltä, kuin tämä punertava ruusupuska olisi täynnä tähtiä. Siitä on myös haluttu multa alkuja, mutta se on siitä jännä ruusu, ettei tee juuriversoja. Siemenestä sitä kuulema voisi lisätä. Pitäisi varmaan kiertää lähin metsä, että onko linnut sinne levittäneet sitä...


Kaunista alkavaa viikkoa toivotellen

perjantai 26. kesäkuuta 2009

Valkoisia pioneita


En malta olla lisäämättä vielä yhtä kuvaa tuosta jo kuvatusta pionista.



Tässä myös toista valkoista pionia, joka on ostettu samanlaisessa paketissa kuin ylempikin pioni. Näitä alempia mulla on kolme rinnatusten ja ne ovat kaikki siis keskenään samanlaisia. Siinä riittää kukkaa vähän pidemmäksikin aikaa...



Kesästä nauttien

Pioneita jälleen...


Tälle pionille on pakko varata ihan oma postaus. Tämä on ehdottamasti lempipionini ja innokas kukkija.



Olin ikionnellinen, kun tämä kukki ensimmäistä kertaa, koska olen ostanut suurimman osan pioneistani juurakon paloina ja silloin ei kyllä varmasti aina saa sellaisia kuin kuva näyttää. Tämän jouduin kyllä huomaamaan, kun pionini alkoivat ensimmäisiä kertoja kukkimaan.



Mutta tämä on juuri sellainen kuin ajattelinkin - suuri, valkoinen, kerrattu ja tuoksuu ihanalle. Liittäisin tuoksunkin mukaan, jos se olisi mahdollista.

torstai 25. kesäkuuta 2009

Ihanaa, ihanaa...


Nyt se sitten "vihdoin" alkoi - pionien kukinta! Kun pääsin laittamaan omaa puutarhaa, pionit kuuluivat ensimmäisiin hankintoihin ja niitä onkin tullut sitten hankittua, sika säkissä periaatteella, aika monta puskaa. Tämä kesä on siitä poikkeuksellinen, että nyt näyttäis siltä, että niihin kaikkiin tulee kukkia. Oikein jänskättää, koska osa niistä kukkii ensimmäistä kertaa... Eli pionien kukkia on tulossa siis lisääkin näytille. Tämä jonkinlainen bowl of beauty -lajike ehti ensimmäisenä esittelemään kukkiaan.



Sitten vähän muitakin kukkijoita. Maksaruoho:



Siperiankurjenmiekka:



ja verikurjenpolvi:



Ihanaa loppuviikkoa toivotellen

tiistai 23. kesäkuuta 2009

Pitkästä aikaa kukkakuvia


Eipä ole vähään aikaan tehnyt mieli kuvata kukkia puutarhassa ja eikä niitä siellä pahemmin ole ollutkaan. Kylmä ilma vaikuttaa kovasti noihin puutarhakasveihin. Tänään kauniin ilman houkuttelemana kävin kuitenkin puutarhakierroksella kameran kanssa.

Kukintaansa aloittelee juhannusruusu. Yleensä tosin kukkii jo juhannuksena komeasti, mutta nuo ilmat...




Toinen yleensä komeasti juhannuksena kukkiva on lumipalloheisi. Tämä meidän lumipalloheisi ei kyllä tänä vuonna oikein komealta näytä. Kirvat vaivaavat sitä edelleen. Olemme mieheni kanssa jo kovasti sitä mieltä, että me hävitämme sen kokonaan. Jatkuva myrkyttäminen ei suoraan sanoen hirveästi houkuttele. Toisaalta ei malttaisi, mutta mutta...




Tässä seuraavassa kuvassa on unkarinsyreenin kukka. Meidän pihalla on kaksi unkarinsyreeniä (naapurilla on tosin suuri raja-aita siitä meidän tontin rajalla). Kun me muutimme tänne aloin niiden (siis omien en naapurin) muotoilun puumaiseksi ja se onkin onnistunut tosi hyvin. Lisäksi muutamille puille (myös toiselle näistä) on tehty siirtoja paikasta toiseen, kun edellinen asukas oli laittanut ne sellaisiin paikkoihin, mihin me ei niitä haluttu. Hyvin on puidenkin siirto onnistunut, eivätkä kaikki niistä ole olleet edes kovin pieniäkään...




Meiltä löytyy myös keltaista päivänliljaa.




Viimeisessä kuvassa on se toukokuulla amppeliin istuttamani petunia. Vain valkoinen ei ole vielä aloittanut kukintaansa, mutta sekin on täynnä nuppuja.



Kaunista viikkoa toivotellen

lauantai 20. kesäkuuta 2009

Lisää tunnelmia kesälomareissulta...


Asensin aiemmat delfinaariokuvat uudelleen. Toivottavasti nyt pysyvätkin näkyvissä.

Sain kuvia myös pojan Korkeasaaren reissusta.



Tässä kuvassa on pojan lemppari - leijona.




Toiselle sijalle pääsi tiikeri.




Kuva, joka ainakin minulle aiheuttaa puistatuksia. Käärmeet eivät ole kyllä mun mielestä mukavia, mutta poika niistä kertoi pitäneensä. Taisi kertoa niiden tulleen hyvänä kolmosena mukavimpien eläinten listassa.




Kauniin punaisia lintuja. Taitavat olla iibiksiä, joita olen itsekin joskus kuvannut. Olisivat varmasti kuuluneet äidin lemppareihin, jos olisin mukana ollut.




Kyllä voi emukin istua vaikean näköisessä asennossa.




Näitä näimme myös Särkänniemessä. Pyrstöä eivät meille siellä suostuneet näyttämään, mutta pojalla oli ollut parempi tuuri ja sekin oli tullut nähtyä.



Juhannuspäiväterveisin

Delfinaariovideo


Jostain syystä toissapäiväisen postauksen kuvat eivät ainakaan minulle näy enää. Tämä videonpätkä kuitenkin näkyi. Erotin sen nyt erilliseksi postaukseksi ja yritän edelleen ratkaista kuvaongelmaa.



Tämä pallottelu oli hienoa. Vaatii tuolta ohjaajaltakin tarkkuutta.


torstai 18. kesäkuuta 2009

Kesälomareissun tunnelmissa


Olimme kesälomareissulla Tampereen suunnalla. Isompi lapsista pääsi miehen siskon porukoiden kanssa Korkeasaaren reissulle, joten me muut mentiin mm. delfiinejä katsomaan. Tässä jotain kuvia delfinaariosta.



Kyllä ne hyppäävät käsittämättömän taitavasti. Varsinaisia lihaskimppuja niiden täytyy olla.




Kivannäköinen kaveri!




Tämän tempun oli kuulema delfiinit itse keksineet, kun oli ollut leikkikaluna lasten potta. Saisivat opettaa mutkin pyörittämään hulahula-vannetta. Se on sellainen taito, jota minä en ole koskaan oppinut. Pitäisköhän vielä näin "vanhoillapäivillä" yrittää opetella...




Klassikko - hyppy renkaan läpi.



Tytär pääsi esityksen jälkeen lähemmäksi päivän tähtiä.


Kävimme myös lasten eläinpuistossa katsomassa eläimiä. Ilma oli viileähkö, mutta alpakka-aitauksen luona piti viivähtää hivenen pidempään. Siellä oli aivan ihana 11.6 syntynyt alpakkavauva Jade.


Erityisesti Jade piti lapsista ja tuli monta kertaa aivan aitauksen lähelle niitä katsomaan ja samalla nuuhki varovasti ojennettuja käsiä. Tällä kertaa tutkittavaksi pääsi siskoni ja hänen pieni poikansa.




Särkänniemireissumme pienten lasten kanssa päättyi Näsinneulaan, jossa kävimme ihailemassa maisemia. Neiti oli aika varovainen maisemien ihailussa, ettei vaan pääse "putoamaan".



Serkkupoika taas nautti tilanteesta täysin rinnoin. Liikenteen seuraaminen oli tosi mielenkiintoista puuhaa.


Pääsin muuten siellä Tampereella myös nappikaupoille. Nyt vaan mielipidettä kehiin, mitkä napit sopisivat alemman postauksen jakkuun parhaiten. Jakku on tulossa ihan työssäpitokäyttöön.





Vielä pari kuvaa.



Neitille hankittiin siskon kanssa pikashoppailukierroksella vaatteita mm. tällaiset caprit, puserot ja kengät lähti mukaan. Tänä aamuna niitä sitten piti jo sovitella, ihailla peilin edessä ja niin hiuksia sekä korutkin piti neitin mielestä laittaa (ei tullut kyllä mikään kovin kaksinen kampaus...).



Kivaa oli reissussa olla ja tänä aamuna kaikkia nukutti kotona pitkään. Poika kömpi viimeisenä sängystä ylös herättelyjen jälkeen. Kello huiteli silloin jo yli puoli kahtatoista... Varmasti oli meidän pienellä unikeollakin siis hauskaa ollut, vaikka suunta retkellä olikin ollut eri kuin meillä muilla.


Ennen Juhannusta en varmaan enää postaile, joten haluan toivottaa Teille kaikille oikein Kaunista ja Siunattua Juhannusta!

maanantai 15. kesäkuuta 2009

Kuplaleikkejä


Tein eilen netistä löytyneen ohjeen mukaan saippuakuplaliuosta sangollisen. Liuoksesta "puhalleltiin" kuplia tänään tuolla ulkosella sulkapallomailan ja vanhan siivilän kehikon avulla. Tässä muutamia kuvia kuplaleikeistä.



Tuleekohan tästä pallo vai kirahvi?




Ison kuplan eteenpäinpuhaltelu on haastavaa hommaa...




Ilmojen halki käy kuplasen tie...




Itse on lapsenkin kiva tehdä kuplia. Ja yhdellä kertaa niitä tuli tosi monta, kuten kuvasta voi nähdä.




Neiti ihmettelee, kun ei hänen kuplalaitteellaan ihan tuollaisia kuplia saa aikaiseksi.




Kestäviä tuntuivat kuplat olevan. Siellä niitä menee naapureidenkin iloksi.


Hauskaa maanantaita muillekin toivoen