keskiviikko 21. lokakuuta 2009

Haaste/tunnustus


Sain tälläisen haasteen Sariltalta, Sukkasillaan-blogista. Näitäpä ei ole ennen tullutkaan saatua, joten vastattavahan sitä on.


Säännöt:

1. Laita tunnustus blogiisi.
2. Kirjaa sinne myös nämä säännöt.
3. Linkitä blogiin, josta sait tunnustuksen.
4. Listaa viisi aistia ja kerro mitä ne merkitsevät sinulle.
5. Haasta viisi blogia jättämällä niihin kommentti.


NÄKÖ
Tykkään monenlaisesta kauniista ja ehkä vähän rumankin kauniista (esim. rapu). Luonto ja sen kauneus on mulle tosi tärkeä juttu. Tänäkin kesänä olen ihastellut kukkasia puutarhassa kameran kanssa kuin pieni lapsi... Maailmassa on myös niin paljon kauniita värejä, että esim. lempiväriä mulla ei ole ollenkaan. Kuitenkin värien pitää olla jonkinlaisessa tasapainossa keskenään.


KUULO
Tärkeä ja mulla aika herkkäkin aisti. Musiikki on ollut jo pienestä asti mulle tärkeä osa elämää ja on sitä edelleen. Ihanien äänien lista olisi pitkä: tuttujen ihmisten äänet, lintujen laulu, kevyt tuulen humina puiden latvoissa, veden solina pienissä puroissa...


TUNTO
Hmm, tämä on vaikein, koska tähän liittyy myös paljon ikävää: kipua, tuntohäiriöitä, puutumisia, yliherkkää tuntoa jne. Toisaalta tähän liittyy paljon ihaniakin tuntemuksia ja muistoja - vauvan pehmoinen iho, kissan pehmeä turkki, hevosen samettinen turpa, lämmin halaus, sormien lomasta kulkeva lanka yms.


HAJU
Olenko sukua koiralle? No, tuskin sentään, mutta nenäkin on tarkka, niin hyvässä kuin pahassakin. En voi käyttää kovinkaan paljon mitään hajusteellisia juttuja, kun kaikki tuntuu ottavan nenään. Luonnon tuoksut ovat ihania, kuten kielo, pioni (se suuri valkoinen), mansikka, vanilja...


MAKU
Erilaiset maut ovat ihania, niin kauan kuin ne maistuvat hyviltä minun suuhuni. Tiettyjä asioita en voi syödä, mutta syy taitaa olla enemmän hajuaistissani. Jos haju on mielestäni järkyttävä, en voi syödä esim. keitetty kaali on tällainen. Kaupassa kierrän säilykelihaesittelyt kaukaa, koska haju jo paljastaa, että sitä on tarjolla, mutta sen makuakaan en ole koskaan voinut sietää. Muuten tykkään monentyyppisistä mauista: hieman tulisista, makeista, suolaisista, rasvaisista. Oikein kun herkuttelun vauhtiin pääsen, maiskuttelen ensin esim. irtokarkkeja ja kun makeanhimo on tyydytetty, pitää saada suolaista ja sitten taas makeaa jne. Ai niin, hapan ei ole mun juttu esim. puolukat jää muiden syötäväksi.

No, siinäpä oli jotain ajatuksen virtaa aisteihin liittyen.. Haastan edelleen Pikku-Bertan Pikku-Bertta -blogista ja äipän Äipän touhut -blogista. Mikäli oikein havaitsin, he eivät ole vielä tähän haasteeseen aiemmin vastanneet.

1 kommentti:

PikkuBertta kirjoitti...

Kiitos Nirppu haasteestasi.Oli kiva miettiä vastauksia.Se olikin yllättävän vaikeaa.Vaikka sitä luulee tuntevansa itsensä,mutta kun haasteen sain,niin oikein piti miettiä.