maanantai 5. huhtikuuta 2010

Rusoilla tapahtuu - vihdoin!


Melkein vuosi sitten kerroin, että vihdoin saattaisi altaassani uiskennella myös rusokirjoahventyttö. Varmaa se ei suinkaan ole ollut, mutta nyt olen varma - tyttö se on!

Tyttönen kelpuutti kumppanikseen sen vanhemman rusokirjoahvenpojan, joka on ollut mulla altaassa syyskuusta 07 alkaen. Pieni se poika ei ollut silloinkaan, joten ikää kalalla lienee jo ainakin nelisen vuotta.

Kieltämättä projekti on ollut pitkä. Sattumalta löysin silloin syyskuussa 07 tämän yhden poitsun, jonka joku oli tuonut takaisin liikkeeseen. Kumppania sille sitten ei olekaan tahtonut löytyä. Rusokirjoja ei myydä täälläpäin (sääli sinänsä, laji on oikein kiltti kirjoahveneksi), joten olen tilannut näitä mm. Helsingistä ja Tampereelta.
Tämä tyttö on siis hankittu pikkuisen reilu vuosi sitten Tampereelta ja sitä on ollut joku kirjoahvenasiantuntija valitsemassa - lajin ongelma on nimittäin, että sukupuolten tunnistaminen 100 %:n varmasti on äärimmäisen vaikeaa ja poikia on poikueissa nähtävästi enemmän kuin tyttöjä. Monta poikaa siis olen vuosien mittaan nähnyt, mutta nyt mulla siis vihdoin on tyttö ja kaksi poikaa altaassa.

Nappaisin kuvan tuoreesta parista, joka uiskentelee yhdessä altaassa pieniä kuoppia kaivaen ja kutupaikkaa haeskellen.
(sori parempaa kuvaa ei nyt saa, kun altaan lasissa tuota levää vähän on ja sitä ei viiti nyt kyllä mennä hankaamaan pois...)


Kolmaspyörä piilottelee altaan takaosissa - sen on parempi pysyä poissa "jaloista", vaikka selvästi sillekin olisi tyttönen kelvannut, mutta vanhempi veti pitemmän korren ja näihin rakkausasioihin ei voi määräänsä enempää puuttua - ei edes kalojen maailmassa.Nyt on pakko lisätä, että nyt se nuoripari tuolla laskee juurakon päälle muniansa...

Ei kommentteja: