sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Lazy Katy nro 3

Tein jälleen Lazy Katyn.
Nyt lankana oli Zauberball ja tästä tein vähän alkuperäistä ohjetta suuremman huivin.


Lankaa riitti kuitenkin se yksi taikapallo :)

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Minulla on lazy katy työn alla ja kovin pieneksi näyttää jäävän, lankaa olis kuitenkin vielä tuhottavaksi jäljellä aika paljon. Miten käytännössä toteutit tuon suurennoksen että sait sitten pitsin kanssa silmukkajaon täsmäämään?
Isot kiitokset jos viitsit aloittelijaa opastaa :)

nirppu kirjoitti...

Nyt ei ole ihan tällä hetkellä laskelmiani saatavilla, mutta muistaakseni suurempi huivi toteutettiin siten, että siinä kohdassa, jossa lukee 153s voidaan jatkaa lisäyksiä samaan tapaan aina yhdeksän silmukan lisäyksin eli kokonaismäärä voi olla 162s, 171s, 180s, 189s jne. Tällöin vasempaan reunaan tulee kolme lisäreikää jokaisesta yhdeksän silmukan lisäyksestä. Voin vielä tarkistaa, kunhan löydän oman ohjeeni ja kommentoin tähän uudestaan, mikäli muistini petti :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos!

nirppu kirjoitti...

Oli se oikein.

Anonyymi kirjoitti...

Hölmö täällä taas hei! Suurensin huivia nyt niin että silmukoita on kokonaisuudessaan 389, pitkällä sivulla 262 ja lyhyellä 127. Nyt pitäisi ruveta tuota pitsiä sitten neulomaan mutta en osaa laskea montako kertaa toistan esim tuota mallikerta a:ta. Osaatko sinä? :) *toiveikas*

nirppu kirjoitti...

Hei! Olet siis tehnyt sen 45 silmukkaa enemmän (alunperin 153s). Pitkän sivun silmukkamäärä täsmää, mutta lyhyellä sivulla on kaksi silmukkaa liian vähän. Pitäisi olla 129 s. Tällöin sinun tulee toistaa mallikertaa a 42 kertaa ja b 20 kertaa (keskisilmukka on aikalailla siinä kulmassa).

Anonyymi kirjoitti...

Ok kiitos! Taion jostain kaksi silmukkaa lisää ja yritän! :)

Anonyymi kirjoitti...

Huivi valmis, valtavan suuret kiitokset sinulle!

nirppu kirjoitti...

Hieno homma! Oli mukava olla avuksi :)