sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Tähtisukat ohjeineen

Pitihän sitä tähtineulosta kokeilla soveltaa myös sukkiin.

Tässä olisi ohjettakin mukana.Lankana Novita Nalle.
Puikot 3 mm
Koko: 38

Tähti: neulo kolme silmukkaa oikein yhteen, mutta älä pudota silmukoita vasemmalta puikolta, langankierto, neulo vasemman puikon kolme silmukkaa vielä uudestaan oikein yhteen

Kärki:
Aloitus kärjestä. 
Sukat voi tehdä myös perinteiseen tapaan varresta aloittamalla.

Luo 22 s.
Lisäyksiä joka kerros (4s/krs) kunnes työssä on 44 s. (Itse lisään silmukat neulomalla ensin 1 s, lisäys, neulo kunnes ennen kerroksen puoliväliä on jäljellä 1s, lisäys, neulo 2 s, lisäys, neulo kunnes kerrosta on jäljellä 1 silmukka, lisäys, neulo 1s)
Sen jälkeen joka toinen kerros, kunnes silmukoita on 54 s. Lisää vielä kaksi silmukkaa työn pääliosaan, jolloin silmukoita on kaikkiaan 56, joista 29 s pääliosassa ja pohjassa 27. 

Jalkaterä:
Aloita pääliosassa tähtikuviot ohjeen ja neulo pohjan silmukoilla sileää.
1. krs: *Neulo tähti, 1 nurin*, toista vielä 6 kertaa, 1 oikein
2.      krs:  Neulo kaikki silmukat oikein
3. krs:  1 o, *1 nurin, neulo tähti*, toista vielä 6 kertaa
4. krs: Neulo kaikki silmukat oikein
Toista kerroksia 1-4, kunnes olet valmis tekemään kantapään.


  


Kiilakantapää pohjan 27:llä silmukalla sileää neuloen.

Kiilakantapään neulominen: Neulo 1. kerroksen silmukat oikein kunnes jäljellä on yksi silmukka. Tuo lanka työn etupuolelle, nosta seuraava silmukka puikolta ja kierrä lanka silmukan ympäri taakse. Palauta silmukka neulomatta takaisin vasemmalle puikolle. Käännä työ. 

Neulo s:t nurin, kunnes jäljellä on 1 s. Vie lanka työn taakse (oikealle puolelle), nosta seuraava silmukka puikolta ja kierrä lanka silmukan ympäri takaisin eteen. Palauta silmukka neulomatta takaisin vasemmalle puikolle. Käännä työ.

Jatka neulomista niin, että joka kerroksen lopussa neulomatta jää yksi silmukka enemmän. Kun silmukat ovat tasaisesti jakautuneet 9-9-9 sivuille ja keskelle, ala leventää taas yksi silmukka kerrallaan. 

Neulo kunnes seuraavaksi neuloisit silmukan, jonka ympärillä on lankalenkki. Nosta silmukan ympäri kierretty lanka puikolle ja neulo se yhdessä silmukan kanssa oikein yhteen. Tuo lanka työn etupuolelle, nosta seuraava silmukka puikolta ja kierrä lanka silmukan ympäri taakse. Palauta silmukka neulomatta takaisin vasemmalle puikolle. Silmukan ympärillä on nyt kaksi lankalenkkiä. Käännä työ.  

Neulo silmukat nurin, kunnes seuraavaksi neuloisit silmukan, jonka ympärillä on lankalenkki. Nosta silmukan ympäri kierretty lanka puikolle ja neulo se yhdessä silmukan kanssa nurin yhteen. Vie lanka työn taakse (oikealle puolelle), nosta seuraava silmukka puikolta ja kierrä lanka silmukan ympäri takaisin eteen. Palauta silmukka neulomatta takaisin vasemmalle puikolle. Silmukan ympärillä on nyt kaksi lankalenkkiä. Käännä työ.

Neulo kunnes seuraavaksi neuloisit silmukan, jonka ympärillä on kaksi lankalenkkiä. Nosta silmukan ympäri kierretyt langat puikolle ja neulo ne yhdessä silmukan kanssa oikein yhteen. Tuo lanka työn etupuolelle, nosta seuraava silmukka puikolta ja kierrä lanka silmukan ympäri taakse. Palauta silmukka neulomatta takaisin vasemmalle puikolle. Silmukan ympärillä on nyt kaksi lankalenkkiä. Käännä työ.  

Jatka tähän tapaan, kunnes kaikki silmukat ovat taas työssä mukana.

Varsi:
Varressa on tärkeää huomioida, että tähdet tulevat limittäin. Tämä varmistetaan siirtämällä tähtikerroksen alusta kaksi silmukkaa viimeiselle puikolle. Ensimmäisellä tähtikerroksella voi siirto olla tarpeeton/erilainen, riippuen siitä, kumpi tähtikerros on vuorossa eli tarkista ennen kuin neulot.

Neulo tähtineulosta suljettuna neuleena 56 silmukalla haluamasi pituuden verran toistamalla neljän silmukan mallikertaa koko kerroksen ajan.

 Neulo lopuksi kymmenen kerrosta 1 nurin, 1 oikein joustinneuletta. 
Päätä silmukat joustavasti.


Työniloa!
Kiva olisi kuulla, jos ohjeellani olet sukat tehnyt :)

3 kommenttia:

Mesis kirjoitti...

Tulipa varsin nätti sukka tähtimallilla.

Henna Jokio // Lankahelvetti kirjoitti...

Hei! Käytin jenkkisukkiini tähtineulosta ohjeesi mukaan, jos se sinulle sopii niin linkitän sivusi ja ohjeesi sivulleni ohjeeseen? :)

nirppu kirjoitti...

Sopii :)