lauantai 2. tammikuuta 2010

Perinteiset pitsisukat

Niin se vuosikin on taas vaihtunut. Oikein hyvää alkanutta vuotta teille kaikille! Mitään uudenvuodenlupauksia en edes yrittänyt antaa, siinä tahtoo käydä helposti niin, että lupauksista tulee lupsautuksia... En nyt tee lupauksia edes tämän blogin suhteen. Aika näyttää, mitä tänne tulee laitettua tämän vuoden aikana...

Puikoilta valmistui aamutuimaan perinteiset pitsisukat samasta langasta kuin nuo pidemmätkin (ja vieläkin sitä lankaa vähän jäi jäljelle). Samantien sain uuden sukkaidean ja heti tilauksenkin niistä tyttäreltä, mutta katsotaan, mitä niistä tulee... Tällä kertaa voisin julkaista sukkakuvan lisäksi myös tuon ohjeen noiden pitsisukkien kuvioon.Perinteiset pitsisukat

Koko: 38, 48s
Puikot: 4 (tiukkakäsialaisen valinta)

Pitsineule (23s):
1. krs: 5n, 6o, lk, 1o, lk, 6o, 5n
2. krs: 4n, 2s o yhteen, 5o, lk, 3o, lk, 5o, ylivetokavennus, 4n
3. krs: 3n, 2s o yhteen, 5o, lk, 5o, lk, 5o, ylivetokavennus, 3n
4. krs: 2n, 2s o yhteen, 5o, lk, 7o, lk, 5o, ylivetokavennus, 2n
5. krs: 1n, 2s o yhteen, 5o, lk, 9o, lk, 5o, ylivetokavennus, 1n
6. krs: 2s o yhteen, 21o, ylivetokavennus

Toista kerroksia 1 - 6

Joustinneule: 1 kiertäen o, 1n
Kantapää: Esim. tiimalasi 23sTekemisen iloa Kaikille lukijoilleni vuodelle 2010!

8 kommenttia:

MaMMeli kirjoitti...

Hei!
Ensimmäistä kertaa blogissasi vierailulla:) Minä osaan tehdä vain tavallisia sukkia ja töppösiä, taidot eikä hermot taida riittää pitsisukkien tekoon:)

Saija kirjoitti...

Täytyy kokeilla tuolla ohjeella pitsisukkia. Olen tässä kaivannutkin kivoja kotivillasukkia, jotka olisivat jollain tavalla kauniin naiselliset. Tämä ohje voisi tuottaakin sellaisen tuloksen! :)

nirppu kirjoitti...

MaMMeli: Ei muuta kuin rohkeasti kokeilemaan. Luoduista silmukoista keskimmäiset 23 s on tuon pitsineuleen osuus ja loppu haluamaasi joustinta. Pitsineule aloitetaan heti ensimmäiseltä sukan kerrokselta.

sanaton: Nämä on mun mielestä just sellaiset kivat kotisukat. Tällä hetkelläkin ne on mun jalassa.

Anne kirjoitti...

nappasin ohjeen ylös, kiitos! olen tätä etsinyt jo pari vuotta kun oman paperikopioni hukkasin, nyt vihdoin löytyi :)

Anonyymi kirjoitti...

Mahtavaa, vihdoin löysin ohjeen tällaisille sukille! Omat suosikkisukkani kuluivat puhki jo viime talvena, mutta mieluista ohjetta uusille pitsisukille ei ole löytynyt; Enkä tällaisia, samanlaisia kuin suosikkisukkani, oikein osannut nimellä etsiä. Taidankin tehdä heti useammassa eri värissä. Kiitos!

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Mitä tuo lk tarkoittaa?

nirppu kirjoitti...

Lk tarkoittaa langankiertoa (lanka viedään puikon yli työn etupuolelta työn taakse).

Raitsu kirjoitti...

Tämä sukan malli tunnetaan nimellä "Piirakka"sukat. Minulle tulee mieleen mehevän omenapiirakan pinta ja tietysti vesi kielelle! Ihana ja helppo malli. Jo vuosia näitä sukkia pidetty lemppareina!