torstai 21. toukokuuta 2009

Helatorstain mietteitä


Kylmältä tuntui helatorstain ilma, kun tuolla pihalla kävin kukkasia ihmettelemässä. Ja löytyihän sieltä vaikka mitä, mutta osan kukkijoiden kuvista julkaisen myöhemmin, kun minä odotan, että jos niiden kukinta vielä entisestäänkin komistuisi.

Tässä yksi kukinnan aloittaja, tuomi, josta näette varmaan myöhemmin vielä toisen kuvan koko pikku puusta, kun oikein aukeavat nuo kukat - on nimittäin aivan täynnä nuppuja.Löytyipä tuolta yksi tulppaanikin.Mulla on tulppaanit jotenkin epäsopivalla paikalla, koska niitä tulee vain ihan muutamia joka kevät, mutta en ole niitä kuitenkaan mihinkään muuallekaan siirtämässä.

Tässä yksi lapsuuteni kukkia lisää - kullero.Jostain syystä nekin jaksavat minua viehättää...

Ja löytyihän niitä kaipaamiani keltaisia siperianunikoitakin tuolta penkistä.Nyt niiden siperianunikkojen värit, joita minulta löytyy, on esitelty kaikki.


Sitten käsitöistä sananen. Olen yrittänyt löytää itsestäni intoa keskeneräisten töiden viimeistelyyn ja kaivoin viime keväänä aloitetun taikajakun esiin vain todetakseni, että nyt mä tiedän, miksi tämä on jäänyt kesken - mähän en tykkää tästä neulepinnasta yhtään. Siitä tuli siis hyvää lankaa, jota voin käyttää parempiin tarkoituksiin.

Löysin kyllä yhden sellaisen kivemman mallin, jota olen sillä silmällä katsellut ja jonka voisin toteuttaa, mutta siihen liittyy pikkuinen ongelma - lankaa on ohjeen mukaan kerän verran liian vähän. Toinen ongelma on se, ettei sitä enää kaupoista löydy samanvärisenä (tai pitäis osata mennä oikeaan kauppaan...). Löysin yhden ihanan ihmisen täältä netistä, jolla voisi olla sopivaa lankaa ja vielä riittävästikin, mutta vielä ei ole varmaa täsmääkö värisävy, koska erä on eri. Jonkinlaista vertailua tarttis varmaan tehdä...

Jos joku tätä lukeva huomaa, että kaapista löytyy samaa erää olevaa lankaa ihan toimettomana, niin hihkaiskoon!!! Lanka on siis Rose Mohair, väri 336 ja erä 37068.

Aina mulla ei edes mene niin paljon lankaa kuin ohjeessa sanotaan, mutta kurjaa sitten huomata, että no eipä se sitten riittänytkään. Toisaalta vielä sekin, että mä ajattelin tehdä tuohon hivenen lyhyemmät hihat ja pituuttakin voisi tarkistaa, mutta mohairlanka on niin ohutta ja sitä menee muutenkin vähän, että auttaako sekään. Voi, kun tietäisikin... Malli, jota tässä pähkäilen on novitan kevään 09 lehdestä malli 52. Ai niin, sellaisiakin vaihtoehtoja mietin, että tekisin vain yhden kerran sen kuvion tai jos teen muuten kaksi kuviota, mutta suorat lyhyet hihat (tai niin pitkät, mihin lanka riittää). Jotenkin tällä hetkellä houkuttelisi eniten tuo viimeinen vaihtoehto. Hmm, sitäpä taidankin kokeilla (onpas tämä ajatuksia selkeyttävää tämä blogissa kirjoittelu)...

1 kommentti:

Villa Lankala kirjoitti...

Ihania kukkia:-) Minulla on ihan sama pulma tulppaanien kanssa.
Toivottavasti lanka mätsää yhteen omasi kanssa, jotta pääset neulomaan.