tiistai 23. kesäkuuta 2009

Pitkästä aikaa kukkakuvia


Eipä ole vähään aikaan tehnyt mieli kuvata kukkia puutarhassa ja eikä niitä siellä pahemmin ole ollutkaan. Kylmä ilma vaikuttaa kovasti noihin puutarhakasveihin. Tänään kauniin ilman houkuttelemana kävin kuitenkin puutarhakierroksella kameran kanssa.

Kukintaansa aloittelee juhannusruusu. Yleensä tosin kukkii jo juhannuksena komeasti, mutta nuo ilmat...




Toinen yleensä komeasti juhannuksena kukkiva on lumipalloheisi. Tämä meidän lumipalloheisi ei kyllä tänä vuonna oikein komealta näytä. Kirvat vaivaavat sitä edelleen. Olemme mieheni kanssa jo kovasti sitä mieltä, että me hävitämme sen kokonaan. Jatkuva myrkyttäminen ei suoraan sanoen hirveästi houkuttele. Toisaalta ei malttaisi, mutta mutta...




Tässä seuraavassa kuvassa on unkarinsyreenin kukka. Meidän pihalla on kaksi unkarinsyreeniä (naapurilla on tosin suuri raja-aita siitä meidän tontin rajalla). Kun me muutimme tänne aloin niiden (siis omien en naapurin) muotoilun puumaiseksi ja se onkin onnistunut tosi hyvin. Lisäksi muutamille puille (myös toiselle näistä) on tehty siirtoja paikasta toiseen, kun edellinen asukas oli laittanut ne sellaisiin paikkoihin, mihin me ei niitä haluttu. Hyvin on puidenkin siirto onnistunut, eivätkä kaikki niistä ole olleet edes kovin pieniäkään...




Meiltä löytyy myös keltaista päivänliljaa.




Viimeisessä kuvassa on se toukokuulla amppeliin istuttamani petunia. Vain valkoinen ei ole vielä aloittanut kukintaansa, mutta sekin on täynnä nuppuja.



Kaunista viikkoa toivotellen

3 kommenttia:

Pami kirjoitti...

Juhannusruusu kukkii juhannuksena, oikeahan on vasta 24. päivä ja meilläkin alkaa vasta nyt juhannusruusu lykätä kukkia! :-)

nirppu kirjoitti...

Hih! Tarkkaan on ruusu siis laskenut päiviä! ;)

Villasukka kirjoitti...

Juhannusruusu on ihana! Tänään hain Mammalle oksan pihan ruususta maljakkoon. Miehet katselivat vieressä ja odotin, että nyt ne sanoo jotai, mutta ei. Olisin kyllä vastannut, että Mammahan se on aikoinaan kaikki pihan kukat istuttanut!