sunnuntai 3. toukokuuta 2009

Jotain valmistakin välillä


Päivällä piti jo taas torjua kirvoja lumipalloheisistä. Kirvoja oli jo oksissa, vaikka lehdet eivät ole edes vielä puhjenneet. Niistä on tullut sen kasvin jokakesäinen riesa. Ruiskutin sitä liuoksella, jossa oli puolet rasvatonta maitoa ja puolet vettä. Neljä litraa sitä meni sen niskaan ja varmasti joutuu vielä kesän mittaan uusimaan käsittelyn. Välillä tekis mieli hävittää koko kasvi, mutta on se kukkiessaan niin kaunis, ettei tahdo malttaa sitä tehdä...

Sainpahan jotain käsitöitten saralla tänään valmiiksi asti... Tein tuollaisen pikkuboleron tennessee-langasta, jota oli jäänyt tuonne lankalaatikkoon pyörimään. Ohje on tämän kesän novita-lehdestä - tosin vähän muutettuna ja korjattunakin. Kuva on otettu vähän hämärässä paikassa ilman salamaa. Väri on siis oikeasti valkoinen.

Bolero edestä...ja takaa...Kiva saada jotain välillä valmiiksikin asti.

2 kommenttia:

Villikissa kirjoitti...

Kaunis bolero.Katselin itsekkin tuota boleron ohjetta, mutta mietin olisiko liian vaikea.
Oliko helppo tehdä?

nirppu kirjoitti...

Kiitos! Ei ollut mielestäni mikään kovin hankala. Muutin ohjetta sen verran, etten tehnyt etupuolelle enää nyppyjä, kun kavennusten vuoksi niistä osa jäi pois ja pikkuhihan ranglan oli mun mielestä väärin. Kavensin s-koossa hihan niin, että kavensin aina yhden silmukan kerralla, jotta kavennuksia tuli yhtä monta kuin etu- ja takakappaleen ranglaneissakin oli.