maanantai 20. heinäkuuta 2009

Ihastuneen huokailuja


Niin se puhelu oli kukkakaupasta. Silloin, kun ensi kerran elämässäni tämän kuun kahdeksantena päivänä näin valokuvasta sinikohtalonköynnöksen tai -pensaan kukan - se oli "rakkautta ensi silmäyksellä". Heti seuraavana päivänä soitin pariin kukkakauppaan ja tässä yhdessä liikkeessä myös siiten viimeksi kävinkin. Kahdesta muusta tuli vastaus, "ettei saa tai että yritä ensi äitienpäivänä uudestaan", joten luovuin jo toivostakin. Tästä viimeisestä, jossa kävin, luvattiin soitella ja selvittää asiaa, mutta enpä siihen kovin suuria toiveita asettanut, kun muutkin epäonnistuivat kasvin hankinnassa (tai näin mulle ainakin sanottiin). Sieltä mulle ei aiemmin ilmoitettu mitään, ennenkuin tänään sitten soittivat, että täällä niitä nyt olis. Yllätyin kyllä suuresti, mutta jo hankitusta pistokkaasta huolimatta, kävin hakemassa kasvini kotiin (jäi niitä muillekin). Mutta sitten niitä kuvia...Suurimmat "perhoset" ovat kooltaan n. 2.5 cm ja "tuntosarvet" päälle.Kasvi on laitettu kaarelle ja tämän nappasin yläviistosta. Sellainen huomautus, että tämän postauksen tarkoituksena ei ole laskea, kuinka monta kärpäsenraatoa on nirpun ikkunan välissä, vaan nyt katsellaan kukkia...Vielä yksi kuva.Voitte vaan uskoa, kuinka paljon mä olen täällä henkäillyt, ihastellut ja taas henkäillyt. Tuon kasvin kukat ovat juuri niin ihanat kuin kuvista voi päätellä.

2 kommenttia:

intsu kirjoitti...

Kylläpä onkin ihastuttava kukka! Mahtaako olla hoitamisen kanssa tarkaa? Kivan näköisen raitasukankin olet neulonut!

nirppu kirjoitti...

Kiitokset kommentistasi!

Tuo köynnös on tässä mun tietokoneen vieressä ja taaskaan ei voi muuta kuin ihastella, että onpa Luoja saanut kaunista aikaan!

Kukkien hoito sujuu mulla helpoiten, kun laitan kasvit altakasteluruukkuihin, vaikka sitten kastelisinkin niitä päältäpäin. Tällekin meinaan hankkia sellaisen ruukun ja nostaa sen varovasti siihen. Kastelun suhteen tämä lienee tarkin, mutta jos on yhtään samanlainen hoidokki kuin tavallinen kohtalonköynnös, niin eiköhän sekin suju. Tavis nimittäin alkaa lerputtamaan lehtiään, kun on kastelun aika.