torstai 23. heinäkuuta 2009

Mä arvasin, että tässä käy näin...


Niin se siemenestä kasvattaminen. Se on niin vaikeaa. Aamulla kävin taas katsomassa chilikokeiluani ja nyt se sitten oli jo pinnastaan homeessa - enkä mä ole edes kastellut kuin silloin, kun kylvin sen siemenen ja joka päivä olen avannut kannen ja päästänyt ilmaa "kasvihuoneeseen". No, en sitä nyt vielä roskiin nakannut, mutta epäilys kasvun suhteen on hiipinyt jo mieleen...

Tänään laitoin myös toisen chilin "itämään". Sain nimittäin ne Inca Red Drop" -siemenet. Vielä en ole siis viljelyiden suhteen luovuttanut.

Jotain muutakin positiivista: sinikohtalonköynnoksen pistokkaassa on havaittavissa kasvua. Mulla onkin jo pari suunnitelmaa senkin varalle. Ensinnäkin löysin netistä kuvan, jossa ko. kasvi oli muotoiltu runkopuuksi. Hmm, ihan varteenotettava vaihtoehto. Toinen, mikä on tullut mieleen ja jos alkaa kovinkin voimakkaaseen kasvuun olis tehdä siitä ikkunaverhon korvike. Aion nimittäin pitää sitä tuossa työhuoneen pöydällä ja sen paikka on sopivasti ikkunan lähellä. Mikäli kasvi alkaa kovasti kasvamaan pituutta, niin voisin ohjata sen tuonne verhotangon päälle roikkumaan. Tämä olis kyllä hyvinkin houkutteleva vaihtoehto. Mä tykkään noista köynnöksistä just ton takia - vaihtoehtoja kasvin käyttöön on tosi monta... No, ajatelkaapa vertailun vuoksi vaikka viirivehkaa - se on aina samanmuotoinen. Ihan kiva kasvi sekin ei siinä mitään, mutta sen muotoiluja on ihan turha suunnitella.

1 kommentti:

Pami kirjoitti...

Kiitos! Kyllä tässä varmaan ihan hyvin käy: nimi on jo tiedossa ja kyseessä on vain tekstiviestittely. Ongelmat naisella, mies on vain kuulemma hyvä kuuntelija... hmmmm... Vähän tämä perhettä rassaa, mutta toivottavasti nyt ei enää kauaa. Tai ainakin toivon, että nyt on tie vain ylöspäin!