sunnuntai 12. heinäkuuta 2009

Sisälläkin kukkii


Nyt, kun paljon kukkia on viettämässä kesälomaa ulkosalla, hankin jokin aika sitten tällaisen gloxinian (suppilokukka). Kivasti siinä on nuppuja, joten kukkaloistoa riittää vähäksi aikaa.



Toinen kukkintansa aloitteleva on kliivia, joka toisesta osastaan kukki jo keväällä, mutta nyt saan siis nauttia jälleen sen kukinnasta. Tämä on huonekasveistani vanhin. Hankin sen mieheni kanssa jo viitisentoista vuotta sitten. Milloinkahan sille on edes vaihdettu multia? Ei varmaan kymmeneen vuoteen... Vois ehkä lisätä uutta pintaa, mutta muuten olkoon vanhoissa, kun kerran viihtyy.



Rauhallista Sunnuntaipäivän iltaa toivotellen

2 kommenttia:

Pami kirjoitti...

Vitsi, minä en ole saanut kliiviaani kukkimaan uudestaan ja luulin, että se kärsii vanhasta mullasta, mutta ei kai se sitten siitä kärsikään. Muuten vaan huonosta hoidosta... :-)

nirppu kirjoitti...

Tuosta hoidosta... Kliiviani on sellaisessa altakasteluruukussa, jossa on irrallinen alaosa. Eilen uteliaisuuttani kurkistin alaosaan ja näyttää siltä, että pikkuhiljaa kasvin paksut juuret yrittävät säiliöosaan. Täytyy siis varmaan kukinnan jälkeen vähän nostaa kasvia ruukussaan ja lisätä multaa.

Vaikka se on altakasteluruukussa, kastelen sen aina päältä. Monen viikon mittaisen kuivan jakson jälkeen vesi hulahtaa aina nopeasti alaosaan. Kasteluvesi on yleensä otettu akvaariosta. En lannoita yleensä huonekasvejani kasteluveteen enää erikseen, kun kalat ovat jo veden lannoittaneet. Joillekin kasveille lisään joskus keväällä altakastelusäiliöön biolan kanankakkarakeita (siinä vihreässä litran purkissa). Säiliön sisäpinnasta päätellen näitä on kliiviakin jonakin vuonna saanut...

Niin, että sellaista säännöllisen epäsäännöllistä kukkienhoitoa mulla.