sunnuntai 19. heinäkuuta 2009

Jotain punaista...


"Se on punainen", ryntäsi 3,5 -vuotias tyttäreni sisälle kertomaan. "Niin mikä on punainen?", kyselin, mutta eihän se lapsi osannut selittää. Menin katsomaan ja lapset osoittivat kirsikkaa.Sitten ei auttanut muuta kuin selittää, että se on suklaakirsikka ja sen pitää olla musta, ennenkuin sen voi syödä. Sen verran lasten havainnoista kuitenkin otin vaarin, että laitoimme rastasverkkoa pensaan päälle. Viime vuonna varikset veivät suklaakirsikanraakileet ja vielä katkaisivat ison oksan mennessään.

Pakko lisätä vielä toinenkin kuva valkoisesta karpaattienkellosta. Se on niin täynnä kukkia, ettei lehtiä enää näy ollenkaan.En ole tainnut vielä kertoakaan, että viherpeukaluuteni ei koske siemenviljelyä - ainakaan, jos niitä siemeniä ei saa laittaa suoraan ulos penkkiin ja jättää Herran haltuun. Lähes joka kevät laitan pääsiäiseksi rairuohoa kasvamaan ja yhtä usein voidaan naureskellen todeta, että eipä niistä rairuohoa tullutkaan.

Mutta eikös sitä sanota, ettei yrittänyttä laiteta? Päätin taas yrittää siemenkylvöä chilien muodossa. Tosin laitoin vain yhden siemenen itämään, jotta olis vielä toistakymmentä yritystä jäljellä. Jos laittaisin kaikki purkkeihin, niin saattaisihan käydä niin, että joko hukun chileihin tai sitten kaikki menee pilalle... Ehkei nyt ole paras mahdollinen aika siemenkylvöille muutenkaan, mutta en malta olla yrittämättä.

Turveruukkuun pääsi "pyramid" -lajikkeen (Capsicum Annuum) siemen itämään akvaarion päälle, missä on lämmin ja kohtuullisen valoisa paikka (pikkuakvaario on sijoitettu huonosti, mutta parempaakaan paikkaa ei sille ole tarjota). Kunhan saan vielä ne "Inca Red Drop" (Capsicum Baccatum) -siemenet, niin kyllä niistäkin yhtä koetan idättää (niitäkin pitäis tulla sellainen kymmenen siementä...).

Ei kommentteja: